Ostali sportovi

Sloane Stephens

Ona će “harati” teniskim terenima narednih godina

16/01/2019

Majka joj je najveća podrška, još od početaka kad nitko nije vjerovao da bi mogla uspjeti u tenisu

Sloane Stephens najbolji je rezultat ostvarila prije dvije godine, kad je senzacionalno osvojila US Open kao 83. igračica svijeta. U polufinalu je pobijedila Venus Williams, a u finalu Madison Keys i postala je prva američka teniserka, osim sestara Williams, koja je osvojila Grand Slam od Jennifer Capriati 2002. godine na Australian Openu.

Igrala je Stephens finale Roland Garrosa prošle godine, u Wimbledonu je najdalje došla do četvrtfinala, a u Australiji do polufinala (2013. godine). Majka joj je najveća podrška, još od početaka kad nitko nije vjerovao da bi mogla uspjeti u tenisu.

Sjetila se Stephens riječi teniskog instruktora kojeg nije htjela imenovati, a koji ju je uvjeravao da će biti sretna ako dobije stipendiju nekog lošijeg univerziteta. Nije odustala, trenirala je naporno i probila se u vrh svjetskog tenisa.

Mama joj je bila sjajna plivačica, tata je igrao američki nogomet. Sportski su to geni u porodici Stephens. Očuh joj je rekreativno igrao tenis i nije čudo da je Sloane bila predodređena za velike stvari u sportu.

Majka Sybil Smith proglašena je najboljom plivačicom u historiji bostonskog univerziteta. Otac John Stephens igrao je za New England Patriotse. Roditelji su joj se razveli kad je bila beba i Sloane su odgojili majka i očuh Sheldon Farrell.

Sloane kaže kako je veliki utjecaj na njezin život imao i djed Noel Smith, koji je stigao u Ameriku iz Trinidada i Tobaga i radio je kao liječnik. Idol joj je Serena Williams čiji je poster, kako je nedavno otkrila, imala u sobi kao klinka.

Prošle godine podigla je prašinu kad se pristala fotografisati za Sports Illustrated.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.