Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloane Stephens

Ona će “harati” teniskim terenima narednih godina

Sloane Stephens

Majka joj je najveća podrška, još od početaka kad nitko nije vjerovao da bi mogla uspjeti u tenisu

Sloane Stephens najbolji je rezultat ostvarila prije dvije godine, kad je senzacionalno osvojila US Open kao 83. igračica svijeta. U polufinalu je pobijedila Venus Williams, a u finalu Madison Keys i postala je prva američka teniserka, osim sestara Williams, koja je osvojila Grand Slam od Jennifer Capriati 2002. godine na Australian Openu.

Igrala je Stephens finale Roland Garrosa prošle godine, u Wimbledonu je najdalje došla do četvrtfinala, a u Australiji do polufinala (2013. godine). Majka joj je najveća podrška, još od početaka kad nitko nije vjerovao da bi mogla uspjeti u tenisu.

Sjetila se Stephens riječi teniskog instruktora kojeg nije htjela imenovati, a koji ju je uvjeravao da će biti sretna ako dobije stipendiju nekog lošijeg univerziteta. Nije odustala, trenirala je naporno i probila se u vrh svjetskog tenisa.

Mama joj je bila sjajna plivačica, tata je igrao američki nogomet. Sportski su to geni u porodici Stephens. Očuh joj je rekreativno igrao tenis i nije čudo da je Sloane bila predodređena za velike stvari u sportu.

Majka Sybil Smith proglašena je najboljom plivačicom u historiji bostonskog univerziteta. Otac John Stephens igrao je za New England Patriotse. Roditelji su joj se razveli kad je bila beba i Sloane su odgojili majka i očuh Sheldon Farrell.

Sloane kaže kako je veliki utjecaj na njezin život imao i djed Noel Smith, koji je stigao u Ameriku iz Trinidada i Tobaga i radio je kao liječnik. Idol joj je Serena Williams čiji je poster, kako je nedavno otkrila, imala u sobi kao klinka.

Prošle godine podigla je prašinu kad se pristala fotografisati za Sports Illustrated.