Ostali sportovi

L’Equipe

Optužbe na račun Đokovića: “Njegove suze su lažne, jeste li mu vidjeli izraz lica?”

14/09/2021
Foto: Screenshot/Twitter

L’Equipe je objavi razgovor sa sportskim psihologicom, Isabellom Inchauspe, koja se dosta jako okomila na Đokovića

Cijeli svijet je popratio suze Novaka Đokovića u finalu US Opena najprije na terenu, poslije toga i na konferenciji za novinare, ali francuski L’Equipe iznio je dokaze da možda te suze nisu bile stvarne.

Naime, L’Equipe je objavi razgovor sa sportskim psihologicom, Isabellom Inchauspe, koja se dosta jako okomila na Đokovića.

“Ne vjerujem mu ništa, ne vjerujem u to da je plakao. Ne znam jeste li mu vidjeli lice kada se vratio poslije nakon stanke, jer na terenu nije plakao”, kaža psihologica, te nastavlja:

“Mislim da je njegov ego pretrpio težak udarac, pa odlučio za šahovsku strategiju. Nadao se da će Medvedjev pokleknuti, da se neće snaći u tim okolnostima. To je napravio kako bi preokrenuo meč u svoju korist.”

L’Equipe je objavio i izjavu druge psihologice Meryem Salmi koja tvrdi da su to bile iskrene suze.

“Đoković nije glumio, nemoguće je”, tvrdi ona.

​Kako god, L’Equipe se još jednom dosta grubo okomio na najboljeg tenisera svijeta. Ne prvi put, što je ponovo izazvalo žestoke reakcije i u Srbiji.

“Ovo je sramotan napad!”, “Monstruozno”, neke su od ocjena u srbijanskim medijima nakon teških optužbi izrečenih na račun njihovog najboljeg sportaša.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.