Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmanović obećao pomoći organizaciju EP za ragbijašice na Koševu

osmanovic.ragbi

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Ragbi saveza BiH, koje je predvodio predsjednik Semir Mahić, razgovarali su o načinu funkcionisanja tog saveza i najznačajnijim projektima koje planiraju u ovoj godini.

Mahić je rekao da je Bosna i Hercegovina dobila organizaciju Evropskog prvenstva za djevojke koje bi trebalo da bude održano od 23. do 25. jula na stadionu Koševo u Sarajevu. Naglasio je da je riječ o trećem po značaju ragbi događaju u svijetu ove godine, te da je to velika prilika za promociju ragbija u Bosni i Hercegovini, kao i prilika za predstavljanje države kao dobrog domaćina u svijetu. Informiso je ministra da je za organizaciju potrebno oko 70 hiljada KM.

Osmanović je pozdravio sportske rezultate koje ostvaruju klubovi i reprezentacija BiH u ragbiju. Rekao je da će Ministarstvo civilnih poslova BiH, u okviru svojih nadležnosti i finansijskih mogućnosti, nastojati da pomogne organizaciju Evropskog prvenstva za djevojke.

Predstavnici Ragbi saveza BiH informisali su ministra i o svojim planovima za izgradnju namjenskog stadiona za ragbi, čime bi se obezbijedili bolji uslovi za rad vrhunskih ragbista, ali i prostor za omasovljavanje ovog sporta, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.