Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"dečki u plavom"

Ostalo je još tačno 9 dana do petog izdanja „SARAJEVO MARATHON powered by Cedevita Vitamin Water”!

sarajevski maraton

Staza Sarajevskog maratona spada među one rijetke koje spajaju dva grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo. Trenutni rekor staze je 2 sata 20 minuta i 54 sekundi, a postavio ga je Laban Cheruiyot, atletičar iz Kenije

Najmasovnija sportska i trkačka manifestacija u našoj zemlji, održaće se u nedelju, 12. maja 2024. godine, sa startom u 08:00 sati ispred sarajevske Vijećnice, a organizator je Udruženje DEČKI U PLAVOM.

Očekuje nas spektakl na ulicama Sarajeva.

Sudeći prema činjenici da je za 60% premašen prošlogodišnji broj prijavljenih učesnika, možemo reći da ovogodišnju manifestaciju slavimo kao praznik sporta, prijateljstva i druženja.

Osim maratona na 42km i polumaratonske trke na 21km , učesnike očekuje utrka Alkaloid 5K Run, a za najmlajđe tu je i BASH Kids Run.

sarajevski maraton

Takođe, želja nam je ohrabrimo one koji sada istrče 5km, da naredne godine podignu ljestvicu još više i spreme se za polumaraton, a kasnije i za maraton, a sve u skladu sa našim sloganom “Let’s run and have some fun“.

Sportska manifestacija „SARAJEVO MARATHON powered by Cedevita Vitamin Water” uvrštena je u službeni dio programa obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo.

sarajevski maraton

Na manifestaciji Sarajevo maraton nastupiti će oko 2200 takmičara iz 44 države.

Staza Sarajevskog maratona spada među one rijetke koje spajaju dva grada, Sarajevo i Istočno Sarajevo. Trenutni rekor staze je 2 sata 20 minuta i 54 sekundi, a postavio ga je Laban Cheruiyot, atletičar iz Kenije.

BASH Kids Run se organizuje na veliko zadovoljstvo naših najmlađih učesnika uzrasta od 6 do 12 godina. Ali i velikog broja porodica koje će biti podrška na stazi dužine 460m. Učešće na ovoj utrci je potpuno besplatno, a naše najmlađe očekuju medalje, majice, kuponi za BASH kids meni i pokloni sponzora.

sarajevski maraton

Posebnu zahvalnost izražavamo pripadnicima MUP KS, MUP RS, Oružanim snagama BiH, GSS KS, GSS Sarajevo, SEC ONE, Crvenom križu FBiH, Crvenom krstu RS, KAF Spartans, KŠC Sarajevo, te volonterima koji će brinuti o sigurnosti učesnika utrke.

Zahvaljujemo se građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva na strpljenju i razumjevanju zbog povremenih obustava saobraćaja na dan 12. maj u terminu od 8:00 sati do 13:00 sati.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Sarajevo, generalni sponzor manifestacije je „Cedevita Vitamin Water”, a podršku projektu pružili su: Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS, Općina Stari Grad Sarajevo, Alkaloid, BASH, Klas dd, Guma M, Carlsberg BH, Voda Sara – Sarajevski kiseljak, Argeta BH, Hell Energy – Spanish Marketi, M Bike, FITPASS.