Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ostao šokiran: Nakon 11 godina probudio se iz kome i pitao za svog idola

federer

Sjećate li se 2004. godine? Gdje ste bili, što ste radili i za koga ste navijali? U nogometu je Grčka senzacionalno osvojila EURO u Portugalu, Argentina je uzela olimpijsko zlato u košarci, a tenisom je harao mlađahni Švicarac imenom Roger Federer.

23-godišnjak te je godine osvojio tri Grand Slam turnira, a njegov veliki navijač Jesus Aparicio iz Seville 12. je decembra nastradao u teškoj automobilskoj nesreći i pao u komu.

11 godina kasnije, tačnije 27. augusta 2015., Jesus se neočekivano probudio iz kome. Kako je bio veliki sportski fan, odmah su ga upoznali s “najnovijim” vijestima, ali njega je najviše zanimalo kako stoji Federer.

– Došlo je kao bljesak u mojoj glavi i pitao sam za Federera. Mislio sam da se povukao, a kada su mi rekli da sa 34 godine i dalje igra tenis, te da je drugi na svijetu, mislio sam da me zafrkavaju. A kada su mi rekli da je osvojio 17 Grand Slamova, uhavtio sam se za glavu. Znao sam da je veliki igrač, ali nije mi ni palo na pamet da je moguće da osvoji sve to!

Gledao je Jesus i finale US opena između svojeg idola i sadašnjeg broja 1 Novaka Đokovića:

– Iznenadilo me kako dobro igra, a i ovaj Đoković je odličan. Nadam se da ću uspjeti pogledati jedan Rogerov meč uživo prije nego završi karijeru. Možda i njegov 18. Grand slam.