Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maximilian Reinelt

Osvajač zlata na Olimpijskim igrama preminuo u 31. godini

olimp2222

Bio je više od sportaša i olimpijskog pobjednika

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, Nijemac Maximilian Reinelt iznenada je preminuo u 31. godini života.

Tragedija se dogodila u švicarskom St. Moritzu u subotu, a vijest je u ponedjeljak potvrdio Njemački veslački savez. Reinelt se srušio tokom skijanja, a ljekari su mogli samo konstatirati smrt. Još uvijek se ne zna uzrok smrti.

Bio je više od sportaša i olimpijskog pobjednika. Prije svega je bio prijatelj, neko na koga ste se uvijek mogli osloniti, ne samo na treningu i utrci nego i u životu – stoji u saopćenju njemačke ekipe.

Reinelt je bio dio njemačkog osmerca koji je slavio u Londonu 2012. godine, a u Rio de Janeiru četiri godine kasnije je osvojio srebro, a nakon osvajanja te medalje se oprostio od veslanja. Zlato osvojeno u Londonu bilo je prvo za Njemačku još od 1988. godine.

– Maximilian Reinelt bio je jedan od najboljih njemačkih veslača koji je uz sportsku karijeru gradio i uspješnu karijeru ljekara te je njegova smrt tim više tragična – poručio je predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach.