Ostali sportovi

Otac Džanana Muse: Vidio sam među njima Bosnu i srce mi je ispunjeno

17/08/2015

Otac, majka i brat najboljeg košarkaša Evrope do 16 godina Džanana Muse stigli su danas iz Bihaća u bh. prijestolnicu kako bi večeras u Sarajevu dočekali evropske U-16 prvake, kadetske reprezentativce Bosne i Hercegovine. U slavljeničkoj atmosferi na Međunarodnom aerodromu Sarajevu, gdje zlatni bh. momci iz Litvanije trebaju doputovati večeras oko 19:30 sati, kažu preponosni su na svog sina i brata, ali i na njegove kolege iz reprezentacije BiH.

– Preponosni na zajedništvo –

rusmir-musa

„Osjećam se preponosno, prezadovoljno. Ponosni smo na sve momke koji su bili tamo, naravno posebno na svoje dijete. Ponosan sam na to njihovo zajedništvo, na kolektiv. Vidio sam među njima tu Bosnu i meni je sada srce ispunjeno“, rekao je za Anadolu Agancy (AA) Džananov otac Rusmir Musa, dodavši:

„Sinoć mi je bilo lakše gledati finalnu utakmicu nego polufinale. Ipak, moram biti iskren, zadnja dva, tri minuta supruga i ja sinoć nismo mogli gledati. No, na kraju čuli smo šta se desilo. Zadovoljstvo je bilo i sada je veliko“.

Na pitanje kako je bilo odgajati Džanana, otac Rusmir je odgovorio:

„Džanana je bilo vrlo jednostavno odgajati. Od svoje sedme godine je u sportu. Džanan jako voli sport, posebno košarku. Kada je u dvorani sa njim je vrlo jednostavno raditi. On nema granica, želi uvijek više… To je pokazao i na Evropskom prvenstvu i ponavljam kao roditelji smo preponosni“.

saudina-musa

Saudina, Džananova majka istakla je da joj je drago što se sav trud njenog sina isplatio.

„Vjerovali smo u njega i znali da će uraditi ono što je uradio. Bilo je jako teško gledati utakmice sa EP. Posebno ja kao majka vrlo teško sam sve proživljavala posebno kada je imao neke padove. Kada je krenuo sa saigračima iz reprezentacije na EP na aerodrom mi je rekao mama donosim medalju“, otkrila je Saudina Musa, mama zvanično proglašenog najboljeg košarkaša kadeta na Starom kontinentu.

– Džanan je vjerovao u sebe –

Brat Dženis od Džanana stariji je devet godina i za AA naglasio je kako je posebno ponosan na mlađeg brata.

dzenis-musa

„On kao mlada ličnost vodilja je svim mladim igračima i svoj omladini u BiH. Trud se isplatio. Bio je spreman na uspjeh. Vjerovao je u sebe iako su mnogi govorili da ne mogu to postići“, rekao je Dženis.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u sinoćnjem finalu EP-a igranom u Kaunasu sinoć je pobijedila Litvaniju, rezultatom 85:83, te tako napravila svojevrsnu senzaciju postavši po prvi put kontinentalni šampion. U glavnom gradu BiH u čast prvaka Evrope sprema se veliko slavlje u Titovoj ulici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.