Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavili organizatori

Otkazali WTA turnir zbog straha da će se odazvati samo loše teniserke

tenis

Tako su do kraja godine u WTA kalendaru ostala još samo dva turnira: prvi je na rasporedu sljedeće sedmice u češkoj Ostravi, a drugi bi trebao biti održan u austrijskom Linzu od 9. do 15. novembra

Turnir teniserki WTA serije 125 kojem je domaćin trebao biti francuski Limoges od 14. do 20. decembra otkazan je zbog straha od premalog broja kvalitetnih igračica, objavili su organizatori u petak.

Naime, turnir je na rasporedu mjesec dana prije početka Australian Opena, za koji će svi takmičari na tlo Australije morati doći najmanje 14 dana prije kako bi prošli obveznu dvosedmični karantin.

Tako će većina teniserki na koje su računali organizatori već sredinom prosinca morati krenuti prema Australiji i Melbourneu, pogotovo one koje će morati nastupiti u kvalifikacijama za glavni turnir.

Organizatori strahuju da bi zbog toga ostali bez igračica koje se nalaze među najboljih 150 na WTA ljestvici, što im ne jamči da će turnir biti na dovoljno visokoj kvalitativnoj razini.

Tako su do kraja godine u WTA kalendaru ostala još samo dva turnira: prvi je na rasporedu sljedeće sedmice u češkoj Ostravi, a drugi bi trebao biti održan u austrijskom Linzu od 9. do 15. novembra, prenosi Hina.