Ostali sportovi

Južna koreja

Otkriven identitet plivača koji je uhapšen zbog seksualnog zlostavljanja

28/07/2019

Radi se o 22-godišnjem mađarskom plivaču Tamasu Kenderesiju kojem je u idućih 10 dana zabranjen odlazak Južne Koreje dok se cijeli slučaj ne istraži

Otkriven je identitet plivača kojeg je južnokorejska policija privela zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu gdje se održava svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

Radi se o 22-godišnjem mađarskom plivaču Tamasu Kenderesiju kojem je u idućih 10 dana zabranjen odlazak Južne Koreje dok se cijeli slučaj ne istraži, prenosi Hina.

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhapšen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju.

Plivač je u pratnji adcokata iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, a nakon što je ispitan pušten je, ali ne smije napuštati zemlju.

Kenderesi je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio bronzu na 200 m delfin, dok je prošle godine na EP-u u Glasgowu bio drugi. Na svjetskom prvenstvu je osvojio osmo mjesto.

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne jedinice Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.