Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Fan shop rukometne reprezentacije BiH

fan-shop111

Rukometna reprezentacija BiH danas je dobila svoj prvi Fan shop u Sarajevu koji je otvoren u Konzum Family centru.

Svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Rukometnog saveza BiH, Konzuma, te članovi stručnog štaba i reprezentativci BiH.

– Otvaranje Fan shopa je samo nastavak saradnje koju koje Konzum počeo sa RSBiH, a koja će dugo trajati. Rukometna reprezentacija BiH je zaslužila našu podršku i nadam se da će im Fan shop biti od pomoći na njihovom putu do uspjeha. Stoga smo presretni što ćemo na ovaj način doprinijeti daljnjem razvoju i unapređenju rukometa u BiH. Kako sam se radovao pobjedi reprezentacije u srijedu protiv Slovačke, tako se nadam zajedničkom radovanju u nedjelju protiv Litvanije, sve do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2017. – rekao je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

fan-shop11

Generalni sekretar Rukometnog saveza Smajo Karačić je rekao da se odlaskom reprezentacije na Svjetsko prvenstvo i otvorenjem Fan shopa njegovi snovi konačno ostvaruju.

– Hvala Konzumu i direktoru Šteti što su prepoznali kvalitet i što ulažu u nas. Nadam se da ćemo im mi uzvratiti na terenu dobrim rezultatima, rekao je Karačić.

Selektor reprezentacije BiH Dragan Marković je naglasio da je veoma sretan što je reprezentacija pobjedom započela kvalifikacije za evropsko prvenstvo te da ova selekcija zaslužuje imati svoj Fan shop

-Sretan sam što sam doživio ovaj momenat. Ovo je ono čemu smo svi težili, a pobjeda protiv Slovačke dodatno je uveličala otvorenje Fan shopa. Ne bi bilo isto da nismo pobijedili. Jedva čekam nedjelju da se revanširamo selekciji Litvanije – rekao je Marković.

fan-shop222

Kapiten bh. reprezentacije Nikola Prce kazao je kako je sretan što je otvoren Fan shop, te da će navijači imati na jednom mjestu mogućnost da kupe suvenire i opremu.

Bh. rukometaši su se potpisali na veliki poster koji krasi Fan shop, a manifestaciju je zaključilo izvođenje penala koji je šutirao izvršni direktor Konzuma Adnan Šteta, a branio golman reprezentacije BiH Benjamin Burić.