Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hotonj

Otvoren teniski turnir “23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019”

open rtc

Direktorica turnira Zehra Obarčanin je posebno zahvalila gradu Barceloni i Teniskom klubu “RCT Barcelona 1899” na svesrdnoj pomoći

Na terenima “GTA Teniske akademije” u Hotonju, svečano je otvoren teniski turnir “23. Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2019 – Memorijal “N. Terzimehić – J. A. Samaranch”.

Posjetiocima i takmičarima koji dolaze iz 24 zemlje, obratili su se direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, direktorica turnira Zehra Obarčanin i predsjednik TK “Tenis Pro Sarajevo 1996” Haris Kafedžić.

Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hadžimešić je rekao da turnir traje 23 godine, kao i da je jedni turnir prve kategorije u regiji, odnosno turnir prve kategorije u Evropi koji ima samo 12 evropskih gradova.

Teniski savez je zadovoljan organizacijom i timom ljudi koji radi na tome uz podršku Kraljevskog kluba iz Barcelone “RTC Barcelona-1899” i njegovog predsjednika Juana Maria Tintorea. To je klub sa stogodišnjom tradicijom i svjetski poznatim igračima od kojih je najpoznatiji Rafael Nadal.

Direktorica turnira Zehra Obarčanin je posebno zahvalila gradu Barceloni i Teniskom klubu “RCT Barcelona 1899” na svesrdnoj pomoći, te prisutne podsjetila na Namika Terzimehića i Juana Antonia Samarancha, osnivače turnira.

Turnir su svečano otvorili predsjednik Teniskog kluba “Tenis Pro” Haris Kafedžić i Nino Hasandedić, bh. igrač koji je bio pobjednik ovog turnira 2009. godine. Kafedžić je naglasio važnost ovakvih događaja za grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Također, zahvalio je Vladi Kantona Sarajevo, Gradskoj upravi Sarajeva, Turističkoj zajednici i pokroviteljima turnira na podršci bez koje ne bi bilo moguće organizovati ovako veliku sportsku manifestaciju.

U petak, 23. augusta očekuje se dolazak počasnog predsjednika Kraljevskog Teniskog Kluba RCT Barcelona 1899 Juan Maria Tintorea, koji sa sobom donosi pehare za pobjednike, poklon Grada Barcelone, saopćeno je iz TK “Tenis Pro Sarajevo 1996”.