Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorene 6. BH Telecom Sportske igre mladih

igre mladih siroki2

U Gradskoj dvorani u Širokom Brijegu u petak su otvorene šeste po redu BH Telecom Sportske igre mladih, najveće besplatno amatersko natjecanje za djevojčice i dječake iz Bosne i Hercegovine.

U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz financijsku podršku USAID-a, Igre ove godine, u 30 bh. gradova, promoviraju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Natjecanja su počela Poli Cup-om, natjecanjem u nogometu za dječake i djevojčice, u kategoriji 2005. godište i mlađi a, plasman na finalno natjecanje u Sarajevu, izborila je ekipa „Vatreni zmajevi“.

U Coca Cola Cup-u, natjecanju u nogometu u kategoriji 2001. godište i mlađi najbolji su bili iz ekipe „Ljuti Dolac“ a kao najbolje odbojkašice, na Lutrija Cupu, pokazale su se djevojčice iz ekipe „Odbačene“.

U odbojci na pijesku u ženskoj kategoriji pobijedila je ekipa „O.K Smec“ dok je u muškoj kategoriji plasman na finalno natjecanje osigurala ekipa „Treće poluvrijeme“.

Najbolji mladi sportaši iz Širokog Brijega dobit će priliku da putuju na finalno natjecanje u Sarajevu. Sudionici su imali priliku natjecati se u malom nogometu, odbojci, košarci, odbojci na pijesku te šahu.

“Finalno natjecanje Igara održat će se u Sarajevu od 16. – 20. kolovoza 2016. godine. Kao i prethodnih godina, očekujemo da Igre budu, svim mališanima, vječita uspomena te prilika za nova prijateljstva koja će trajati puno duže od jednog ljetnog raspusta”, izjavila je Ena Jažić, PR menadžerica Igara.