Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nagradni fond 15.000 KM

Otvorene “last minute” prijave za Jahorina Ultra trail

jahorina ultra 1 (1)

Negdje na sredini Ultra trke u Rogatici, iz hotela Parke kreće MAXI trka, koja prati rutu Ultre i posle 70km završava u hotelu Rajska dolina, a finišerima donosi 3 ITRA poena

Najspektakularnije izdanje Jahorina Ultra trail takmičenja, bit će održano 23. i 24. jula, pod motom “Dvije države, mnogo planina i jedan događaj”.

Tim povodom je održana konferencija za medije na kojoj su direktor trke Iva Ivkić, marketing menadžer komanije M:tel Milica Kondić i učesnica takmičenja Enisa Njemčević predstavili program tradicionalno najznačajnijeg ljetnjeg događaju na Jahorini.

– To je najduža i najzahtevnija trka Ultra, a kreće iz Srbije, sa Mokre Gore, iz hotela Iver, a poslije 126 km završava na Jahorini, hotel Rajska Dolina. Ona nosi 5 ITRA poena i ona je naš pečat i ponos i sa njom smo pomjerili granice u organizaciji trail trka, a sa njom simbolično i spajamo granice, odnosno dvije države Republiku Srbiju i Bosnu i Hercegovinu – kazala je Ivkić.

Negdje na sredini Ultra trke u Rogatici, iz hotela Parke kreće MAXI trka, koja prati rutu Ultre i posle 70km završava u hotelu Rajska dolina, a finišerima donosi 3 ITRA poena.

Midi – je kružna ruta dužine 27 km koja počinje i završava se kod hotela Rajska dolina na Jahorini. Omogućava trkačima da upoznaju sve atraktivne predjele Jahorine od gole Jahorine preko izvora Prače i najatraktivnijih šumskih dijelova koji krase tu planinu.

– Za ovu trku imamo i najviše prijava, što nas raduje, jer na ovaj način stvaramo nove ozbiljne trail trkače. Mini – prava poslastica dužine 10 km koja predstavlja kružnu rutu koja počinje i završava se, ispred Olimpijskog bara. Posebno je atraktivno jer Mini trka ove godine uključuje i vožnju gondolom Poljice – istakla je Ivkić.

Ovogodišnji startni paketi uključuju posebno dizajnirane Compressport majice, izuzetnog kvaliteta prilagođenog upravo potrebama trail trkača, dok je nagradni fond veoma ozbiljan i iznosi 15.000 KM u novčanim i materijalnim nagradama, pravilno raspoređen po težini trke.

– Naš vrijedni tim radi na pripremi staza, već je počelo markiranje, biraju se najljepši pogledi i krajolici za fotografisanje, pripremili smo bogate stanice i želimo da svake godine budemo sve bolji, tako da smo pripremili i veliki broj iznenađenja za takmičare. Danas imam posebnu čast da na zahtjev mnogobrojnih trkača otvorimo last minute prijave koje će biti moguće do 18. jula, za sve trke, osim za Ultru koju moramo zatvoriti 14. jula. Zato ovim putem želim da pozovem sve koji su zainteresovani da iskoriste priliku još ove nedelje da nam se pridruže i ispobaju svoje granice – dodala je Ivkić.

Kompanija M:tel je pripremila vrijedne nagrade u saradnji sa kompanijom Samsung, u vidu uređaja za najuspješnije takmičare. Za preostale posjetioce planine Jahorine u ovom periodu, pripremljene su zanimljive aktivnosti, tokom kojih će oni dobiti priliku da osvoje jednako zanimljive nagrade.

Njemčević je izrazila zadovoljstvo što će i ove godine trčati na jednoj od četiri trke Jahorina Ultra traila. Prvi puta je učestvovala u trci dugoj 50 kilometara, i ista je predstavljala zaista ‘veliki zalogaj’ za nju.

– Ove godine učestvujem u MIDI trci, dužine 25 kilometara. Trail trčanje je sport koji je zaista raznovrstan, sport koji obuhvata različite pripreme, ali koji je predivan. Zbog toga bih pozvala sve one koji se do sada nisu u istom okušali da se, ukoliko vole trčanje i prirodu, što prije detaljnije sa njime upoznaju i iskoriste priliku da steknu nezaboravno iskustvo upravo na Jahorina Ultra trailu – kazala je Njemčević.