Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Derrick Rose

Ovako izgleda kada NBA zvijezda čuje potresnu vijest i brizne u plač

drose

Preživio je ta koljena, ligamente, toliko puta, a u Chicagu koji ga je draftovao i od njega napravio MVP-a lige sa 22 godine, u jednom trenutku riješio da se pozdravi sa njim

Zvali su ga “novi Jordan”, sve je ukazivalo da to jeste. Sada ljubitelji košarke mogu da vide kako je izgledao najtužniji trenutak njegove karijere.

Derrick Rose će zauvijek biti onaj koji “da ga nisu povrede…” igrač, ali i legenda NBA lige.

Preživio je ta koljena, ligamente, toliko puta, a u Chicagu koji ga je draftovao i od njega napravio MVP-a lige sa 22 godine, u jednom trenutku riješio da se pozdravi sa njim.

Napravljen je trejd, a Rose je usred dokumentarca koji se snimao saznao da je odigrao posljednje minute za Bullse i da se seli u New York Knickse.

“Stadium” je plasirao ekskluzivni snimak u kom je jedan od najvećih talenata novog NBA doba saznao nešto što mu je slomilo srce.

Bijesan, ljut, u suzama… Reakcija jedne takve zvijezde je nešto što se jednostavno, priznaćete, ne viđa (toliko često).

Godine… – rekao je Derrick, zastao pa zaplakao, probao ponovo nešto da izusti, ali nije išlo.

Potom je uspio da sastavi nešto poput: “Znao sam da sam u životu imao mnogo uspona i padova, ali ovo…” – dodao je Rose.

Ovakva scena nam objašnjava da, ma koliko NBA bio šoubiznis sa stotinama miliona dolara dnevno, igrači su ipak ljudi poput nas, imaju osjećanja, a to je nešto što mi kao publika često umijemo da zaboravimo.

Derrick Rose je mnogo više od košarkaša, ne samo zbog snimka koji kruži internetom, već zbog požrtvovanosti, strahova koje je prevazišao, povreda, muke i karijere na ivici, gotovo stalno… A, nažalost, nije jedini, već jedan u moru, piše Blic.