Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Video-poziv

Ovako je Nurkić sa saigračima proslavio historijski uspjeh (VIDEO)

nurkic

Trenutak razgovora snimile su kamere, a snimak je postao hit na Twitteru

Košarkaši Portlanda našeg Jusufa Nurkića savladali su Denver u sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije i u finalu će igrati protiv Golden Statea.

Za Portland će ovo biti prvi put nakon 19 godina da će igrati u finalu Zapadne konferencije. Interesantno je i to, recimo, da je Denver svojevremeno pustio Jusufa Nurkića u Portland.

Nurkić je većinom pratio uživo nastupe svog tima za koji ne igra zbog loma noge, no ovog puta nije bio u dvorani. To ga, međutim, nije spriječilo da proslavi pobjedu zajedno sa saigračima.

Nakon meča videopozivom su ga kontaktirali, a on se pravovremeno javio.

Trenutak razgovora snimile su kamere, a snimak je postao hit na Twitteru.

Podsjetimo, Nurkić je 26. marta slomio nogu, i to u produžecima, što je sam okarakterizirao kao dio sudbine.

– Teško se vratiti nazad, u mojoj glavi se mnogo toga događalo. Bili su produžeci, a mogli smo dobiti tu utakmicu bilo kad ranije. Tako je moralo biti, sve se događa s razlogom. Još sam mlad, bez obzira na neuspjeh, ustat ću i biti još jači. Takav je moj mentalitet – izjavio je nedavno Nurkić.

Nurkić je u videoporuci svojim igračima “mahnuo” Denveru, aludirajući na isti potez koji je Lillard uradio igračima Oklahoma Cityja nakon što ih je trojkom s deset metara izbacio iz doigravanja.