Pacquiao pobijedio ljutog protivnika i otišao u penziju

Pacquiao1222

Jedan od najuspješnijih boksera svih vremena Filipinac Manny Pacquiao sinoć je u spektakularnom meču u Las Vegasu porazio svog ljutog protivnika Amerikanca Timothyja Bradleyja i u penziju otišao kao šampion velter kategorije u verziji WBO.

Meč za titulu WBO u srednjoj kategoriji između 37-godišnjeg Pacquiaoa i 32-godišnjeg Bradleya organiziran je u dvorani MGM Grand Areni u Las Vegasu, a pobjednik je odlučen sudijskom odlukom nakon 12 rundi.

Ranije su ova dva borca dva puta ukrštali rukavice i ostvarili neriješen skor 1:1, a sinoć je bodovnom razlikom 116:110 pojas šampiona i pobjedu u njihovom ličnom obračunu slavio Filipinac Pacquiao.

https://www.youtube.com/watch?v=UUJZx7NSLAM

Iskusni Filipinac je nakon meča najavio da se povlači iz aktivnog sporta.

„Ovog trenutka mogu reći da sam u penziji. Naravno, o tome ću još razmisliti kada se vratim kući i kada se utisci slegnu. Želim da više vremena budem uz svoju porodicu i služim svom narodu“, kazao je Pacquiao koji je i parlamentarni zastupnik na Filipinima.

https://www.youtube.com/watch?v=Swnq9LyLo-g

Pacquiao je u svojoj karijeri zabilježio 57 pobjeda, šest poraza i dva neriješena meča. U historiji boksa će ostati upamćen kao jedini bokser koji je osvajao pojas šampiona svijeta u osam različitih kategorija.