Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pandža: Ako u krcatoj dvorani ostanemo koncetrisani možemo do zlata

dzenan musa kadeti

Selektor kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža je, nakon plasmana BiH u finale Eurobasketa u Litvaniji u kojem će se danas sastati upravo protiv ekipe domaćina, za Anadolu Agency (AA) je izjavio da su mladi bh. košarkaši pokazali vrhunski karakter i samopouzdanje u sinoćnjoj utakmici polufinala protiv Španije.

“Ovakav osjećaj se dešava rijetko u životu. Španija je igrala vrhunsku odbranu i stvarno smo teško postizali koševe. Odlično su se spremili za utakmicu protiv nas. Ipak, pobijedili smo samo velikim karakterom i vjerom”, rekao je Pandža.

Podsjetimo, mladi košarkaši BiH su sinoć u vrlo neizvjesnoj utakmici, nakon dva produžetka, pobijedili vršnjake iz Španije rezultatom 86:78.

Selektor BiH je naglasio da je protiv Španaca ključni momenat bio što se mladi košarkaši BiH nisu predavali čak i u najtežim sekundama meča.

“Imali smo teške faze utakmice, ali se djeca nikako nisu predavala i ostvarili su ovaj vrhunski rezultat. Danas jedva čekamo utakmicu finala. Protivnik domaćin, prvi favorit Evropskog prvenstva, dvorana krcata sigurno”, istakao je selektor.

Protiv Litvanije se fokusirati na našu igru

Na kraju dodaje kako BiH može pobijediti i ekipu Litvanije ako bi se skoncentrisala i fokusirala na svoju igru.

“Ako uspijemo pobijediti sami sebe da ostanemo koncentrirani u takvoj atmosferi, danas imamo šanse za zlato”, rekao je Pandža za AA.

Utakmica finala između BiH i Litvanije igra se večeras u 20.15, a utakmica za treće mjesto između Turske i Španije u 18 sati.