Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kk čelik

Pandža: Nestvarno je bilo očekivati da protiv Leotara igramo za treće mjesto

Čelik i Leotar u sutrašnji duel ulaze s omjerom 5-4 te su na diobi trećeg i četvrtog mjesta

Košarkaši zeničkog Čelika u 11. kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine sutra dočekuju trebinjski Leotar, a susret u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“ počinje u 19.00 sati.

Zeničani su u prošlom kolu na gostovanju u Tuzli porazili Slobodu rezultatom 67:61, što je drugi gostujući trijumf Čelika, u čijem su timu najefikasniji bili Haris Delalić s 21 te Milivoje Božović s 20 poena.

Čelik i Leotar u sutrašnji duel ulaze s omjerom 5-4 te su na diobi trećeg i četvrtog mjesta.

-Iza nas je velika pobjeda protiv Slobode, a ispred nas je derbi protiv Leotara. Prema trenutnom stanju, ovo je utakmica za 3. mjesto. Na početku sezone, da nam je neko ponudio da u 10. kolu igramo za 3. mjesto, bilo bi nestvarno. Ali, pobjede mogu da budu opasne, ako se ljudi uspavaju i uljuljaju – kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Josip Pandža.

Međutim, kaže, pokušali su ostati prizemni i maksimalno ozbiljno gledaju na duel protiv Leotara.

-Izuzetno su kvalitetni, imaju pet-šest igrača s internacionalnim iskustvom. Respektabilan su, vrlo visok i iskusan sastav, ali se nadam da ćemo biti fokusirani svakog trenutka i da ćemo pobijediti – istakao je Pandža.

Liga je izjednačena, dodaje on, jer od trećeg do pretposljednjeg mjesta razlika je dvije pobjede, ali on vjeruje kako se mogu ravnopravno uključiti za plasman među prvih pet ekipa te plasman u Ligu 6.

-Velika pobjeda je iza nas. Sigurno da je ostalo dosta samopouzdanja sa te utakmice, koje trebamo prenijeti i u subotu. Ekipa Leotara je, sigurno, među dvije najbolje ekipe s kojima smo dosad igrali ove sezone. Nadamo se pozitivnom ishodu u subotu – kaže košarkaš zeničkog tima Haris Ćurevac.

Predsjednik kluba Goran Bulajić istakao je kako su prvi put odlučili da pokušaju “krenuti stopama kolega iz NK Čelik“ te su, mada se igra bez prisustva publike, pustili u prodaju ulaznice. Cijena ulaznice je simboličnih 5 KM, ali njima, kaže, taj novac puno znači.