Trener Čelika

Pandža: Tri poraza su neuspjeh, ali i dalje vjerujem u tim i u sebe

pandza celik (1)

Imamo dosta igrača koji igraju ispod svog nivoa i očekivanja, ali ne bih „upirao prstom“ u bilo koga, kaže trener Čelika

Košarkaši Čelika poraženi su sinoć u gostima kod banjalučkog Borca rezultatom 57:65, što je i treći ovosezonski poraz tima trenera Josipa Pandže.

Ako je za utjehu, sva tri ovosezonska poraza Zeničani su upisali u gostima, jer su prije toga poraženi kod Sparsa s 61:77 te mrkonjićke Mladost s 76:87.

-Naravno da sam nezadovoljan startom sezone, jer tri poraza niko nije očekivao, ali za razliku od prva dva meča, u kojima smo bili ispod naše razine, sinoć smo bili dobri. Bili smo i blizu pobjede, ali su mnogi faktori uzjecali da izgubimo. Zakazala je realizacija šuta, a i nedovoljna fizička sprema protiv kvalitetne ekipe Borca, koja je glavni kandidat za osvajanje regularnog dijela sezone- ističe trener Josip Pandža.

Najefikasniji u porazu kod Čelika bio je Haris Ćurevac s 17 poena, dok je jedini dvoznamenksat još bio Milivoje Božović s 13 poena. Novajlije Nedim Buza i Stefan Simanić uhvatili su po 10 skokova te ubacili sedam, odnosno šest poena. Ćurevac je ove sezone najstandardniji po napadačkom učinku.

-Ćurevac je već drugu sezonu kod nas i ovu je dobro počeo. Međutim, imamo dosta igrača koji igraju ispod svog nivoa i očekivanja, ali ne bih „upirao prstom“ u bilo koga. Djelujemo kao tim i tako će biti i dalje, u nastojanju da „skupimo glave“ i izađemo iz krize.

Ja sam najodgovorniji za prva tri poraza, ali vjerujem u tim i u sebe. Sigurno je da su nas poremetili problemi oko početka sezone, a pogotovo što smo u prva tri kola gostovali pa smo porazima izgubili i samopouzdanje- kaže Pandža.

Čelik je u narednom kolu slobodan pa, za 14 dana, dočekuje sarajevsku Bosnu. Bit će to prvi susret pred svojim navijačima.

-U tom ćemo susretu imati imperativ pobjede i vjerujem da ćemo pobjedu i upisati. Imamo, sada, malo više vremena da se spremimo i podignemo formu – napominje Pandža.

Čelik ove sezone ima na raspolaganju smanjen igrački kadar, a uz to i dosta igrača nisu u svojim ranijim timovima bili nosioci igre. Ako je suditi po startu sezone, i tri gostujuća poraza, nije realno očekivati da ponove prošlogodišnji uspjeh, kada su u povratničkoj sezoni u elitni razred bh. košarke bili treći u reagularnom dijelu te ostvarili skor od 15-9.