Josip Pandža uoči prijateljski utakmica: Nadamo se opet velikim rezultatima

kadeti pandza musa (5)

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine narednih dana u Kaknju će odigrati prijateljske utakmice protiv selekcija Egipta i Turske u okviru priprema za Svjetsko košarkaško prvenstvo javlja Anadolu Agency (AA).

Tim povodom selektor kadetske košarkaške reprezentacije BiH Josip Pandža izjavio je na konferenciji za novinare da je zadovljan zdravstvenim biltenom te dodao kako su jutrošnjem treningu prisustvovali svi igrači.

„Zdravstveni bilten se popravlja i to je stvar koja me veseli, a jutros smo odradili trening na kojem su bili svi igrači. U pripreme smo krenuli četrdeset dana prije samog prvenstva, jer želimo vidjeti u kakvom smo stanju i šta trebamo popraviti. Sada se bavimo sami sobom i ne analiziramo protivnike, mada Tursku jako dobro poznajemo i to je veoma jaka ekipa. Nadam se da ćemo doći do faze u kojoj pobjeđujemo i ostvarujemo velike razultate“, kazao je Pandža.

kadeti pandza musa (1)

On je zahvalio predstvanicima medija koji su ispoštovali molbu košarkaša i pustili ih da treniraju u miru: “Jako sam zahvalan novinarima koji su nam obezbijedili mir koji smo tražili. Veliki je pritisak na nama uoči prvenstva jer se nalazimo u snažnoj grupi, za sada najbolje poznajemo Francusku sa kojom smo se već susretali.”

Kadeti BiH, inače prvaci Evrope, igrat će u grupi “D” sa Južnom Korejom, Francuskom i Dominikanskom Republikom.

kadeti pandza musa (4)

Kapiten zlatnih kadeta Džanan Musa istakao je kako će prijateljske utakmice sa Egiptom i Turskom pokazati u kakvoj formi se nalazi nakon do sada odrađenih priprema.

“Lagano počinjemo biti pravi tim, jer smo sada kompletirani. Sutra igramo prvu prijateljsku utakmicu u kojoj ćemo pokazati svoju snagu. Naravno, to neće biti prava slika naše igre, ali uvidjet ćemo šta trebamo popraviti i to će nam biti od velike koristi. Većina igrača je tu, osim Njegoša, tako da imamo jako dobru atmosferu u ekipi“, pojasnio je Musa.

Reprezentativac Sani Čampara presretan je što je ekipa ponovo kompletna i nada se ostvarenju novih velikih uspjeha.

Svjetsko prvenstvo će se igrati od 23. juna do 3. jula u Španiji.

kadeti pandza musa (2)

Susret protiv selekcije Egipta bit će odigran sutra u Sportskoj dvorani u Kaknju sa početkom u 19 sati. Nakon toga, 26. maja, bh. kadeti odmjerit će snage sa selekcijom Turske i nastupiti na međunarodnom košarkaškom turniru u Travniku.

U17 košarkaška reprezentacija BiH u augustu 2015. godine ostvarila je historijski uspjeh, kada su u finalu pobijedili domaćina prvenstva, selekciju Litvanije rezultatom 85:82 i osvojili Evropsko prvenstvo.