Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 27 minuta

Pao jedan od najtežih rekorda NBA lige

klay_thompson

Klay Thompson, bek Golden State Warriorsa, poznat je po mnogima kao “drugi najbolji šuter” ekipe, a možda i lige, no sinoć je postigao nešto zaista nevjerovatno

Nakon katastrofalne igre u prvih nekoliko utakmica sezone, u kojima je sveukupno šutirao 5-36 za tri poena, začepio je usta kritičarima.

On je sinoć, za tek nešto više od 26 minuta igre, postigao 52 poena, i to 14 trojki iz 24 pokušaja, oborivši tako rekord koji je držao upravo njegov saigrač Stephen Curry, koji je na putu da postane najbolji šuter svih vremena.

Ovaj rekord, čini se, morat će obarati ponovo.

Warriorsi su u prvom poluvremenu zabili 92 poena, drugi najbolji učinak u historiji, a utakmicu su završili rutinski 149:124.

“Pomiješana su mi osećanja, u većem dijelu se osjećam odlično. Ne bih ovo mogao uraditi bez svojih saigrača. Vidjeli ste u trećoj četvrtini da su me forsirali i ‘hranili’ loptama. Imam sreće da igram sa njima i ovo mi je bilo potrebno. Nisam dobro šutirao u uvodnim utakmicama, ali sam znao da će u jednom trenutku doći ‘velika noć”, rekao je Thompson.

Historijsku partiju Thompsona pogledajte u nastavku.