Paolo Maldini se plasirao na teniski ATP Challenger

paolo maldini tenis

Paolo Maldini (48), nekada sjajni odbrambeni fudbaler Milana i reprezentativac Italije, osam godina po okončanju karijere ostvario je veliki uspjeh u tenisu. On se zajedno sa svojim partnerom i teniskim trenerom Stefanom Landoniom plasirao u glavni žrijeb ATP Challengera u Milanu u dubl konkurenciji, javlja Anadolu Agency (AA).

Maldini je imao blistavu fudbalsku karijeru. Sa Milanom je osvojio sedam naslova šampiona Italije, a Ligu šampiona osvajao je čak pet puta. Uz to je bio pobjednik i Superkupa Evrope i Italije po pet puta, Interkontinentalnog kupa dva puta, te po jednom Kupa Italije i FIFA svjetskog klupskog prvenstva. Dres “rossonera“ nosio je 25 sezona odigravši čak 902 takmičarske utakmice uz 33 gola.

Sada je, s obzirom da mu je 48 godina, veoma uspješan i u tenisu. Sa Landoniom je slavio u kvalifikacijama za Challenger u Milanu i imaće priliku da po prvi put nastupi na profesionalnom teniskom turniru. Landonio je trener Maldinija od 2009. godine, kada je sjajni fudbaler okončao karijeru.

Aspira Tennis Cup u Milanu počinje 29. juna. Challenger Tour je nivo ispod najjačeg teniskog ranga takmičenja ATP World Toura. Zanimljivo Maldini će 26. juna, tri dana uoči starta turnira, napuniti 49 godina.