Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spust

Paris pobjednik spusta u Bormiju, težak pada Slovenca Kosija

slovenac kosi

Nakon četiri održane utrke u poretku spustaša vodi Feuz s 260 bodova, Austrijanac Max Franz je drugi s 222, a Paris treći sa 196 bodova

Italijanski skijaš Dominik Paris pobjednik je spusta skijaša koji je u petak održan u Bormiju.

Paris je do deset pobjede u Svjetskom kupu došao s 36 stotinki boljim vremenom u odnosu na drugoplasiranog sunarodnjaka Christofa Innerhofera, dok je Švicarac Beat Feuz na trećem mjestu za pobjednikom kasnio 52 stotinke.

Težak pad pri brzini većoj od 100 kilometara na sat doživio je slovenski skijaš Klemen Kosi, koji je helikopterom prevezen u bolnicu. Posljednje informacije su ohrabrujuće, Kosi je pri svijesti i može micati rukama i nogama, navode slovenski mediji.

Nakon četiri održane utrke u poretku spustaša vodi Feuz s 260 bodova, Austrijanac Max Franz je drugi s 222, a Paris treći sa 196 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa uvjerljivo vodstvo ima Marcel Hirscher. Sedmerostruki uzastopni osvajač Velikog kristalnog globusa ima 620 bodova, Franz na drugom mjestu skupio je 363 boda, a zatim slijede tri Norvežanina Aksel Lund Svindal (355), Henrik Kristoffersen (352) i Aleksander Aamodt Kilde (332).