Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pašukan i Lakatoš najbolji na “Velikoj nagradi balkanskih gradova”

Velika nagrada Balkanskih gradova2

Trećim međunarodnim plivačkim mitingom u Banjoj Luci, u organizaciji APK “22. april”, koji se boduje za “Veliku nagradu balkanskih gradova”, završen je regionalni projekat tri kluba: Bosna iz Sarajeva, “11. april” iz Beograda i “22. april” iz Banje Luke.

Osvajači “Velike nagrade balkanskih gradova” su Emina Pašukan (Bosna) u ženskoj konkurenciji i Kristijan Lakatoš (Vojvodina, Novi Sad) u muškoj.

Pašukan je osvojila 11 bodova od čega u Sarajevu i Banjoj Luci po četiri i u Beogradu tri. Druga je bila Mila Medić (Vojvodina) sa sedam, ispred Hene Mešić (Sport time Sarajevo) sa pet.

Lakatoš je u muškoj konkurenciji sa ukupno sedam bodova bio izjednačen sa drugoplasiranim Stefanom Šorakom (Vojvodina), ali je imao vrijedniji rezulat po FINA bodovima. Treće mjesto pripalo je Velimiru Stjepanoviću (Partizan, Beograd) sa četiri boda. Troje prvoplasiranih u obje konkurencije dobili su i vrijedne novčane nagrade.

Na tri mitinga učestvovalo je više od 1.800 plivača i plivačica iz više od 80 klubova Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Italije, Hrvatske, Makedonije, Katara, Kosova, Slovenije i Turske.

Mitinge je licencirala i Svjetska plivačka federacija FINA, te Evropska plivačka federacija LEN i kao takvi bili su certifikovani za ostvarivanje normi za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu koje su na programu u oktobru.

„A“ norme su isplivali Emina Pašukan, Mila Medić i Tina Tadić.