Ostali sportovi

Najbolji bh. igrač

Pehlivanović osvojio trofej Balkan toura u Sarajevu

11/12/2018

Pehlivanović je inače pobjednik prošlogodišnje sezone Balkan toura

Sanjin Pehlivanović, najbolji bh. igrač bilijara, osvojio je trofej na turniru Balkan tour koji se odigrao u Sarajevu, u prostorijama SBK Predator. Na turniru su učestvovali najbolji igrači Balkana, njih čak 87, a igralo se u disiplini „9“, saopćeno je iz Bilijar saveza BiH.

U izuzetno uzbudljivom finalu Pehlivanović je savladao legendu evropskog bilijara, Šandora Tota (Srbija), 9:6. To je bila sedma pobjeda evropskog juniorskog šampiona, i ujedno i njegov najneizvjesniji meč jer je u prethodnih šest (izgubio ukupno devet partija).

Na trećem mjestu završili su Srbijanac Đorđe Pecelj i Slovenac Matjaž Erčulj.

Ovo je bilo drugo kolo Balkan toura, prvo se igralo u Čačku (Srbija), a preostala su još takmičenja u Zagrebu (Hrvatska), Kranju (Slovenija), Podgorici (Crna Gora) i Skoplju (Makedonija).

Pehlivanović je inače pobjednik prošlogodišnje sezone Balkan toura.

Za evropskog juniorskog šampiona već mjesecima nema odmora. Nakon što je Svjetsko juniorsko prvenstvo (za igrače do 19 godina) u Rusiji završio na devetom mjestu, 17-godišnji Sarajlija osvojio je prestižni Zagreb open.

Sanjin je već otputovao za Katar gdje će, u Dohi, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u bilijaru na kojem će se naći najveća imena iz svih dijelova planete, saopćeno je iz ovog saveza.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.