Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balkan tour

Pehlivanović trijumfovao u 6. kolu i osigurao ukupnu pobjedu

SanjoPehar1

Na takmičenju, koje je održano u prostorijama Bilijar kluba “Mr. & Mrs. Cue” u Sarajevu, Pehlivanović je došao iz Italije gdje je na seniorskom Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju u disciplini “8”

Sanjin Pehlivanović je uvjerljivo slavio u 6. kolu Balkan toura u bilijaru i prije završnog Mastersa osigurao titulu ukupnog pobjednika takmičenja na kojem učestvuju najbolji igrači bilijara na Balkanu.

U finalu je Pehlivanović savladao Đorđa Pecelja iz Srbije sa 9:3, te osvojio 550 bodova. U ukupnom poretku Pehlivanović vodi sa 2.850 bodova, ispred Roberta Bartola (Hrvatska) sa 2.240 i Đorđa Pecelja sa 2.230 bodova, saopšteno je iz Bilijar saveza BiH.

Na takmičenju, koje je održano u prostorijama Bilijar kluba “Mr. & Mrs. Cue” u Sarajevu, Pehlivanović je došao iz Italije gdje je na seniorskom Evropskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju u disciplini “8”.

Na završnom Mastersu među 32 igrača nastupit će čak 11 iz BiH – Sanjin Pehlivanovic, Ajdin Piknjač, Faruk Terzić, Vanja Kovačević, Hannan Memić, Željko Škorić, Adi Kulalić, Zoran Pucar, Silvije Kristić, Elvis Jašar i Ermin Beganović.

Masters će se igrati 15. i 16. juna u Beogradu.