Ostali sportovi

Olimpijske igre

Perković ostala bez medalje, pa zaplakala: Borila sam se koliko sam mogla

02/08/2021

Prvi hitac mi je kliznuo iz ruke, drugi je bio divljački, a u četvrtoj seriji mi je kapala voda iz diska

Sandra Perković nije uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Višestruka evropska i svjetska prvakinja na Igrama u Japanu branila je olimpijska zlata iz Londona (2012.) i Rio de Janeira (2016.), no u teškim uvjetima, po kiši i skliskom terenu, uspjela je disk baciti na 65.01 metara, što joj je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Od bronze je ostala udaljena 71 cm, a za zlato je Valarie Allman bacila 68.98 metara. Između pobjednice i trećeplasirane Yaime Perez, smjestila se Njemica Kristin Pudenz koja je bacila lični rekord, 66.86 metara.

Perković je imala tek tri ispravna hica. U prvom je disk sletio na 62.53 metra, u trećem pokušaja bacila je najdalje, a u posljednjem ispravnom, u zadnjoj seriji i zadnjem pokušaju da stigne do medalje, do 63.25 metara.

”Ne mogu reći da sam ponosna, nisam bila na razini. Teško natjecanje, nije to opravdanje. Žao mi je prvog hica, disk je bio pun vode, drugi hitac, tako se ne baca. Onda je krenula kiša, vratila sam se na najbolji mogući način. Zagrijali smo se, ohladili… Krug nije bio dobar”, započela je Perković analizu svojih serija.

”Allman je super otvorila takmičenje, tako se to radi. Baciš pa nek te hvataju. Kad je pala kiša niti ona ništa nije mogla. Svaka čast Njemici. Nešto mi od početka smeta ovdje u Tokiju, nije do nikoga, do mene je. Od početka sam vidjela da se neće dogoditi.”

”Prvi hitac mi je kliznuo iz ruke, drugi je bio divljački, a u četvrtoj seriji mi je kapala voda iz diska. Nije to razlog, sezona je za mene bila puna kušnji, sve sam ih preživjela, došla sam ovdje. Ovo nisam uspjela. Pariz 2024. će biti drugačiji. Ovako se ne završava nijedan ciklus, tako ni moj. Nadam se da će ondje biti bolje”, dodala je pa nastavila:

“Ne volim brze i glupe krugove. Ovo su bile smiješne daljine, medalja se nudila. Nisu to opravdanja, kriva sam ja. Četvrto mjesto nije loše, ali nisam to ja. Koncentrirati se moram, vratiti doma i idemo dalje.”

”Željela sam 68 metara u prvoj seriji. Cijela sezona je bila teška, odgođene su bile Igre, ponovno se moraš fokusirati, tražiti žar…”, rekla je i zaključila:

”Borila sam se koliko sam mogla. Više sreće drugi put.”

Potom je počela plakati.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.