Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peršić: Bajramović i ja došli smo u Sparse da prenesemo iskustvo

dalibor persic

Košarkaši OKK Spars iz Sarajeva u nedjelju gostuju ekipi Građanskog iz Bijeljine, u prvom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine, Lige 12.

Sparsi u novu sezonu ulaze s dosta izmijenjenim sastavom, u kojem će glavnu riječ imati iskusni košarkaši Kenan Bajramović i Dalibor Peršić, bivši igrač rumunskog Temišvara koji je s reprezentacijom BiH nastupao na proteklom evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Peršić naglašava da je bh. liga nezgodna, te da će Sparsi u svakom meču morati biti oprezni, jer ekipu sačinjavaju većinom mladi košarkaši koji tek trebaju steći iskustvo igranja prvoligaških utakmica.

– Idemo u Bijeljinu da pobijedimo. Nisam upoznat s ekipom Građanskog jer u zadnjih par sezona nisam igrao u BiH, ali danas svako igra košarku i ne možemo unaprijed upisati pobjedu. Morat ćemo dati sve od sebe za pobjedu, pogotovo jer je nekoliko naših igrača povrijeđeno. Zadatak Bajramovića i mene je da prenesemo iskustvo na mlade igrače – izjavio je Feni Peršić.

Novi trener Sparsa Sejo Balić vjeruje da njegov tim može ponoviti prošlosezonski uspjeh i plasirati se u završnicu takmičenja. Ipak, Balić očekuje težak posao, pogotovo u prvih nekoliko kola u kojima će ekipa biti desetkovana zbog povreda.

– Nismo kompletni, tako da ćemo u prvim utakmicama morati ”zbiti redove” i pokušati ostvariti dobre rezultate. U nedjelju gostujemo Građanskom u Bijeljini, a zatim nas očekuju mečevi protiv Širokog i Slobode. Bilo bi dobro kada bismo sezonu počeli pobjedom. U svakom slučaju, naš cilj i ove sezone je ulazak u Ligu za prvaka -rekao je Balić.

Utakmica između Građanskog i Sparsa će biti odigrana u nedjelju, 18. oktobra s početkom u 18 sati.