Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet bh. atletičara putuje na Evropsko prvenstvo u Amsterdam

Dejan Mileusnic

Na 23. Evropskom atletskom prvenstvu, koje će od 6. do 10. jula biti održano u Amsterdamu, među 1.473 natjecatelja iz 50 država nastupiti će i pet bh. atletičara Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer i Dejan Mileusnić, a sa njima će biti i treneri Mehmed Skender i Gianni Ghidini.

Najviše se očekuje od Amela Tuke, koji je odličnoj formi i realno je očekivati njegov plasman u finalnu utrku na 800 metara.

Od trojice bacača kugle Alića, Mešića i Pezera može se očekivati plasman barem dvojice u finalnu skupinu koja će odlučivati o medaljama na Evropskom prvenstvu.

Nastup u Amsterdamu predstavlja najveći izazov za mladog bacača koplja Dejana Mileusnića, koji će već 6.jula prvi izaći na bacalište i pokušati doseći olimpijsku normu.

Njegova forma je u usponu i to je pokazao na protekloj Balkanijadi, gdje je imao i jedan hitac od 82 metra, ali s prestupom.

-Svjestan sam situacije u kojoj se nalazim i želim napraviti rezultat za Rio. Jutrošnji trening prošao je bez problema i krećemo na put, s kojeg želim da se vratim uz saznanje da ću imati i nastup na olimpijskim igrama. Bila bi to velika nagrada za mene, trenere, Zeničane i sve sportiste u Bosni i Hercegovini- kazao je Feni Mileusnić.

Bh. atletičari će do Amsterdama putovati iz više pravaca. Amel Tuka i njegov trener Gianni Ghidini danas će krenuti iz svog kampa u Veroni, Mesud Pezer će stići iz Švedske, a Kemal Mešić stići će iz Hrvatske, dok će Alić, Mileusnić i Skender otputovati danas popodne iz Sarajeva.