Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet dana do početka NBA lige: Zagrijte se uz prošlosezonske čarolije

jusuf nurkic

NBA timovi se lagano, u utakmicama tradicionalne pred sezone, zagrijavaju za ono glavno što slijedi, a sigurni smo da ni ove godine neće izostati nevjerovatni i magični potezi američkih i najboljih evropskih zvijezda.

Branioci titule Golden State Warriorsi prilično su atraktivno igrali prošle sezone, najviše na pogon Stephen Curryja i Klaya Thompsona, ali ni ostali nisu kaskali.

Po potezima alej-upa, najbolji su zasigurno Los Angeles Clippersi, brzu igru sa dosta šuteva uz krosovere igrača iz spoljne linije praktikovali su Houston Rocketsi, a individualni kvaliteti Lebrona Jamesa i Kyrieja Irvinga (do finalne serije kada se nažalost povredio) nosili su Cliveland Cavalirse.

Prošle godine je bilo dosta, kao i svih ostalih sezona u ovoj deceniji, “lomljenja zglobova”, prednjih i zadnjih promjena, blokada…

Prva utakmica nove sezone, koja počinje 27. oktobra, igra se u Chicagu gdje Bullsi dočekuju finalistu od prošle godine Cliveland Cavalirse.

Meč “bikova” i Cavsa se igra u dnevnom terminu, a istog dana nešto kasnije se sastaju Golden State i New Orleans Pelicansi.

nba