Bacač kugle

Pezer članstvo u svjetskoj eliti želi potvrditi u Glasgowu i Dohi

211118_pezer1

Ove će godine SP biti nešto kasnije, početkom oktobra, pa će ovo biti, kazao je, i nešto duža sezona nego sve dosadašnje

Nakon mjesec i po dana priprema naš najbolji atletičar protekle sezone te novi balkanski dvoranski rekorder u bacanju kugle, Zeničanin Mesud Pezer izjavio je danas da je njegov glavni cilj za narednu sezonu Evropsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu, koje je na programu 3. marta te Svjetsko prvenstvo na otvorenom u Dohi (Katar).

Ove će godine SP biti nešto kasnije, početkom oktobra, pa će ovo biti, kazao je, i nešto duža sezona nego sve dosadašnje.

-Nadam se da ću formu tempirati za ova dva takmičenja – kazao je Pezer, najavivši da će 30. novembra otputovati u Švedsku, gdje će trenirati pod nadzorom islandskog trenera Vesteina Heifstennsona.

Osim dvoranskog EP-a i SP-a na otvorenom, Pezer je kazao kako želi nastupiti na svim velikim mitinzima, ali to će zavisiti i od rezultata koje bude postizao.

-Prošle sam sezone na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birminghamu bio peti, s dužinom 21,15 metara, što je dužina novog bh. i balkanskog dvoranskog rekorda, čime sam pokazao da pripadam svjetskoj eliti. Nažalost, zbog manje povrede na otvorenom nisam ponovio tu dužinu (20,79 m), mada je normalno da mi atletičari na otvorenom postižemo bolje rezultate nego u dvorani – rekao je Pezer.

“Hajmo zajedno po nove medalje“, naziv je spota koji je danas na pres-konferenciji promoviran, a kojim Pezerov marketinški tim nastoji osigurati što bolje uslove za pripreme i nastupe.

Pezer je produžio sponzorski ugovor s kompanijom PP “Salčinović“ iz Zenice, čiji je predstavnik Nasir Salčinović istakao kako im je čast što mogu podržati aktivnosti mladog bacača kugle.