Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pezer večeras debituje na mitingu Dijamantske lige

Mesud-Pezer

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer upisat će večeras prvi nastup na mitingu Dijamantske lige.

Naime, nakon pobjede na mitinzima u Tartuu u Estoniji s rekordom stadiona (20,36 metara), mladi bh. atletičar dobio je poziv organizatora Dijamantske lige u Štokholmu.

– Nadam se da ću opravdati povjerenje i poziv organizatora. Dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat, ništa neću obećavati. Jaka konkurencija mi je svakako motiv više da pokušam popraviti svoj najbolji rezultat – kazao je Pezer, koji je jedan od bh. takmičara koji će nastupiti na olimpijadi u Rio de Janeiru.

Takmičenje u bacanju kugle počinje u 20.15 sati. Pezer će nastupiti u konkurenciji devet atletičara, među kojima su petorica u ovoj sezoni imala rezultat bolji od 21 metra.

Pezer je drugi bh. sportista koji će nastupiti na mitingu Dijamantske lige. Jedini bh. predstavnik na ovom eminentnom takmičenju dosad je bio najbolji bh. atletičar Amel Tuka, koji je u prošloj sezoni u ukupnom poretku Dijamanske lige na 800 metara osvojio treće mjesto, iako je nastupio na samo dva mitinga.

Tuka je sinoć na mitingu u Luzernu osvojio prvo mjesto na 800 metara, čime je pokazao dobru formu uoči evropskog prvenstva u Amsterdamu koje je na rasporedu od 6. do 10. jula te olimpijadu u Rio de Janeiru.