ATLETIKA

Pezer zbog slabe forme odustao od nastupa na EP-u u Minhenu

pezer mesud (1)

Pezer je zadnji nastup imao 8. augusta u mađarskom Sekešfehervaru, ali je tada bacio samo 19.06 metara te je bio posljednji, deveti

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer nije otputovao za Minhen te neće nastupiti u današnjim kvalifikacijama na 25. evropskom seniorskom prvenstvu u atletici, koje će trajati do 21. augusta.

Pezer je zadnji nastup imao 8. augusta u mađarskom Sekešfehervaru, ali je tada bacio samo 19.06 metara te je bio posljednji, deveti.

– Odlučio sam, ipak, zadnji dan odustati od puta. Jednostavno, nisam se uspio potpuno oporaviti nakon povrede prsnog mišića pa nisam siguran da bih mogao izboriti plasman u finale.

Nisam spreman, a nisam mogao ni tehnički da bacam kako treba pa sam, nakon razgovora s trenerom Mehmedom Skenderom i ljudima iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, procijenio da je bolje da ne nastupam – objađnjava Pezer.

Najavljuje kako će, samo zbog Ekipnog državnog prvenstva Bosne i Hercegovine koje je na program 4. septembra, nastaviti “trenirati jednom dnevno, ali bez puno rizika” te će nakon toga napraviti jednomjesečnu pauzu. Cilj je da bude potpuno zdrav za početak priprema za zimsku sezonu i nastupe u dvorani početkom 2023. godine.