Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavni trener

Phil Jackson opet radi s Lakersima

phil jackson ss

Paschke je pak također u radijskoj emisiji rekao kako i sam smatra da bi se Lakersi trebali riješiti LeBrona “jer nije povezan s gradom i zajednicom”

Legendarni trener Phil Jackson ponovno se uključio u rad LA Lakersa kao savjetnik vlasnice Jeannie Buss u potrazi za novim trenerom 17-erostrukih NBA prvaka.

Kolumnist LA Timesa Bill Plaschke tvrdi da Jackson smatra kako bi Lakersi trebali razmijeniti LeBrona Jamesa i zadržati Russella Westbrooka.

Plaschke je nedavno imao višesatni intervju s Jeannie Buss, a u gostovanju u radijskoj emisiji je rekao:

“Čuo sam da bi Phil Jackson volio da trejdaju LeBrona. To sam čuo, ali ne mogu ničim potkrijepiti. Nema službenih izjava koje to potvrđuju. Ali znam da bi Phil volio zadržati Westbrooka i pokušati pronaći način da to s njim funkcionira.”

U istom je intervjuu, doduše, Plaschke ispričao kako Jeannie Buss nema nikakvu namjeru trejdati Jamesa i kako želi da on u Lakersima prestigne Kareema Abdul-Jabbara kao najbolji strijelac u historiji te da kod njih završi karijeru.

Phil Jackson nikada nije bio LeBronov fan i kritizirao ga je i u prošlosti, posebno u vrijeme dok je James igrao u Miamiju. Plaschke je pak također u radijskoj emisiji rekao kako i sam smatra da bi se Lakersi trebali riješiti LeBrona “jer nije povezan s gradom i zajednicom”.

Iako je Jackson bio jedan od najboljih trenera u povijesti te je osvojio šest naslova prvaka s Chicago Bullsima i još pet s LA Lakersima, kao operativac je imao kriminalan učinak u New York Knicksima, koje je tijekom trogodišnje suradnje nizom loših poteza vratio nekoliko godina unatrag.

Jackson ujedno ima i velik utjecaj na vlasnicu Lakersa Jeannie Buss, s kojom je tri godine bio zaručen, ali su i nakon raskida 2016. ostala u odličnim odnosima, što dokazuje njihova najnovija suradnja u potrazi za novim trenerom.

Na tom polju najnovije vijesti kažu da su Lakersi dobili odobrenje za razgovor s pomoćnim trenerom Golden State Warriorsa Kennyjem Atkinsonom, a već su obavili intervjue s Adrianom Griffinom, Darvinom Hamom, Markom Jacksonom i Terryjem Stottsom.