Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Phoenix slavio u povratničkoj utakmici Bookera, Miami bolji od Philadelphije

booker doncic tw

Odigrne su prve utakmice polufinala konferencija

Košarkaši Phoenixa poveli su protiv Dallasa u polufinalu play-offa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u prvoj utakmici na svom terenu pobijedili sa 121:114. Sunse su predvodili Deandre Ayton sa 25 poena i osam skokova, Devin Booker sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija i Chris Paul sa 19 poena i pet skokova. Cameron Johnson u pobjedi je učestvovao sa 17 poena i pet skokova, a Mikal Bridges sa 13 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

U ekipi Dallasa Luka Dončić postigao je 45 poena, uz 12 skokova i osam asistencija. Maxi Kleber dodao je 19 poena, Dorian Finney-Smith 15 poena i šest skokova, a Jalen Brunson 13 poena.

Phoenix je poveo sa 9:0 na početku utakmice i vodio je od početka do kraja. Ekipa je šutirala 50,5 posto iz igre, imala je i više skokova od Dallasa 51-36. To je bila 10. uzastopna pobjeda Phoenixa protiv Dallasa, uključujući i utakmice u regularnom dijelu lige.

Druga utakmica na programu je u noći između srede i četvrtka u Phoenixu.

Košarkaši Miamija poveli su u protiv Philadelphije u polufinalu play-offa Istočne konferencije, pošto su kao domaćini pobijedili sa 106:92.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Tyler Herro sa 25 poena, uz sedam asistencija i Bem Adebayo sa 24 poena, uz 12 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. On je šutirao iz igre 8/10, a 8/8 sa linije za slobodna bacanja.

Jimmy Butler postigao je 15 poena i imao je devet skokova, uz tri asisencije i dvije ukradene lopte za Miami, a po 10 poena dodali su P.J. Tucker i Gabe Vincent. Treću uzastopnu utakmicu u ekipi nije bilo Kylea Lowrya zbog povrede tetive.

U timu iz Philadelphije Tobias Harris postigao je 27 poena uz šest skokova, Tyrese Maxey dodao je 19 poena, a James Harden 16 poena, devet skokova i pet asistencija.

Miami je poveo sa 12 poena razlike u prvoj četvrtini, a zatim je serijom 10:2, tokom koje je Herro postigao osam poena, poveo sa 37:24, što je bila najveća prednost u prvom poluvremenu.

Philadelphija je prvi put povela poenima Hardena za 51:50, u trećoj četvrtini imala je i pet razlike, ali više od toga nije uspjela, pošto je Miami odbio njene nalete serijama od 10:0, a zatim i 13:2 početkom posljednje četvrtine za vodstvo 98:77.

U ekipi Philadelphije nije bilo Joela Embiida koji je slomio kost očne duplje i doživio potres mozga u šestoj utakmici prvog kola play-offa protiv Toronta, poslije koje su Sixersi obezbijedili plasman u polufinale konferencije.

Kandidat za MVP nagradu sigurno će propustiti i drugu utakmicu, koja je na programu u noći između srijede i četvrtka u Miamiju.

nba