Ostali sportovi

Francuski motociklista

Pierre Cherpin umro pet dana nakon nesreće na Dakar Rallyju

15/01/2021

Organizatori utrke su naveli kako je riječ o 52-godišnjem poduzetniku i zaljubljeniku u motociklizam koji je bio vođen isključivo ambicijom da doživi avanturu

Francuski motociklista Pierre Cherpin preminuo je od posljedica povrede u nesreći tokom utrke Dakar Rally u Saudijskoj Arabiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Cherpin je stradao prije pet dana na 178. kilometru sedme etape utrke koja je vožena iz Haʼila ka Sakaki. Tokom petodnevne hospitalizacije u Sakaki, Cherpin je u više navrata operiran i bio je u vještačkoj komi.

Organizatori utrke saopćili su da je 52-godišnji Cherpin preminuo dok je ambulantnim helikopterom transportovan iz Džede u Lille.

Cherpin je četvrti put nastupao na Dakar Rallyju u Saudijskoj Arabiji, a organizatori utrke su naveli kako je riječ o poduzetniku i zaljubljeniku u motociklizam koji je bio vođen isključivo ambicijom da doživi avanturu.

“Amater sam. Ne zanimaju me pobjede, već da otkrivam krajolike koje drugačije ne bih imao priliku vidjeti. Uzbudljivo je voziti motocikl, osjetiti strast i upoznavati samog sebe“, kazao je Cherpin nedavno pored početak Dakar Rallyja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.