Ostali sportovi

"slavili" poraz

Pijani urugvajski ragbijaši uništili klub u Japanu, načinili štetu od 40.000 dolara

01/11/2019

Urugvajski ragbijaši su nakon poraza od Walesa (13-35), ispadanje sa svjetskog prvenstva proslavili u jednom noćnom klubu u Kumamotu

Noćni klub u japanskom gradu Kumamoto podnio je kaznenu prijavu protiv urugvajskih ragbijaša zbog uništavanja inventara i nasilničkog ponašanja.

Urugvajski ragbijaši su nakon poraza od Walesa (13-35), ispadanje sa svjetskog prvenstva proslavili u jednom noćnom klubu u Kumamotu. Proslava se otela kontroli pa su se Urugvajci počeli nasilno ponašati prema ostalim gostima, razbijati inventar, udarali su po zidovima, a razbili su i opremu DJ-u. Šteta je procijenjena na oko 40.000 dolara.

“Vlasnik je razočaran i ljut jer su ragbijaši napustili objekt bez isprike,” kazao je odvjetnik koji je dodao kako vlasnik također razmišlja i o podnošenju kaznene prijave zbog nanošenja ozljeda jednom od članova osoblja.

Oglasila se i Međunarodna ragbijaška federacija (IRFB) ispričavši se zbog incidenta.

“Ovaj slučaj je vrlo razočaravajući i ne odgovara poznatom duhu turnira,” navodi se u priopćenju IRFB-a, prenosi Hina.

Reprezentacija Urugvaja osvojila je posljednje mjesto u skupini D svjetskog prvenstva u Japanu s jednom pobjedom i tri poraza.

SP završava ovoga vikenda. U petak je na rasporedu susret za treće mjesto između Walesa i Novog Zelanda, a dan kasnije je finale između Engleske i Južne Afrike.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.