čeka ih baraž

Pirova pobjeda Sparsa u revanšu finala ABA 2 lige, za ulazak u elitni rang protiv Splita

gegic-spars

Najefikasniji na utakmici bio je Gegić sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Kamenjaš također bio odličan i imao double-double učinak sa 16 poena, 12 skokova i dvije asistencije

Pirovu pobjedu ostvario je Spars u drugoj utakmici finala Druge ABA lige protiv Studentskog centra (72:71). Sarajevski klub je slavio, ali ipak nije mogao do osvajanja ovog takmičenja i direktnog plasmana u najviši rang regionalne košarke s obzirom na to da su košarkaši bh. predstavnika izgubili prvu utakmicu rezultatom 99:89.

Studentski centar je već u prvoj četvrtini došao do dvocifrene prednosti, ali su istu završili sa osam poena u plusu (21:13). Podgoričani su i u drugoj dionici u tri navrata išli na +10, ali Sparsi su uspjeli doći na pet poena zaostatka do odlaska na odmor (40:35).

Sarajevskom klubu pripao je treći period, ali ne ubjedljivo, tako da su u posljednjih deset minuta ušli sa tri poena zaostatka (57:54). U drugoj dijelu četvrte četvrtine Sparsi su uspjeli doći prvi put do prednosti na današnjem meču, a istu su do kraja zadržali i slavili sa 72:71 poenima Kamenjaša.

Najefikasniji na utakmici bio je Gegić sa 19 poena i po četiri skoka i asistencije, dok je Kamenjaš također bio odličan i imao double-double učinak sa 16 poena, 12 skokova i dvije asistencije. Orelik je dodao 11 poena, tri skoka i isto toliko asistencija.

U poraženoj ekipi najraspoloženiji bio je Magee sa 16 poena, tri asistencije i dva skoka, dok su po 13 poena dodali Allen i Tejić, koji je imao i 14 skokova.

S obzirom na to da Sparsi ovom pobjedom nisu uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog meča i nisu uspjeli osvojiti Drugu ABA ligu, novu šansu za plasman među elitu imat će u baražu protiv ekipe Splita, koja je takmičenje u ABA ligi završila na pretposljednjem mjestu.