Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plivački miting “Banjaluka Open 2018”: Oboreno šest rekorda BiH

plivanje

Na 11. Međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka Open 2018”, u organizaciji Plivačkog kluba “Olymp” iz Banjaluke, oboreno je šest rekorda Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Emir Muratović, PK “Olymp”, je oborio apsolutni rekord BiH u disciplini 100 metara slobodno s rezultatom 50:32. Plivač ovog kluba Aleksa Krminac na ovom mitingu dva puta je pomjerao juniorski rekord BiH u disciplini 50 metara leđno i na kraju se zaustavio na 27:64, a David Vučić postavio novi pionirski rekord BiH u disciplini 50 metara delfin 27:33.

Jedna od najatraktivnijh trka bila je štafeta seniora “Olympa” na 4×50 metara slobodno u sastavu: Marko Babić, Adi Mešetović, Emir Muratović i Nikola Bjelajac koji su pomjerili rekord BiH za osam sekundi, pa je sada rekord 1:32.54.

U štafeti 4×50 metara slobodno rekord za pionire su oborili i Aleksa Babić, Mihajlo Vuković, Nikola Srdić i David Vučić iz “Olympa” koji su plivali za 1:49.38.

Osim toga oboreno je ukupno 18 rekorda mitinga, te 14 rekorda Srbije. Na mitingu održanom u subotu i nedjelju učestvovao je rekordan broj takmičara, njih 422 iz 47 klubova, iz 12 zemalja: Kanade, Meksika, Kolumbije, Litvanije, Italije, Turske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i BiH.

U ukupnom poretku plivači “Olympa” najuspješniji su klub u ekipnom plasmanu sa ostvarenih 120 bodova, drugoplasirani su predstavnici Plivačkog saveze Vojvodine s 86 i trećeplasirani su ekipa iz turskog Galatasaraja 84 boda.

U zbiru tri najbrže trke, za najbolje plivačice i plivače proglašeni su Čaba Silađi, PK “Vojvodina” iz Novog Sada, Velimir Stjepanović, PK “Partizan” iz Beograda, te Andrej Barna, PK “Spartak” iz Subotice. Kada su u pitanju plivačice, najuspješnija je bila Anja Crevar, PK “Dinamo” iz Pančeva, te Lamija Medošević, GKVS iz Sarajeva, i Tjaša Vozel, PK “Zvezda” iz Kranja.