Ostali sportovi

Prva etapa Vuelte Burgos

Pobjeda Grossschartnera, biciklista iz Nizozemske ostao bez prsta (FOTO/VIDEO)

28/07/2020

Grossschartner je 157 kilometara dugačku dionicu od Burgosa do Mirador del Castilla prošao za tri sata, 40 minuta i 21 sekundu

Austrijanac Felix Grossschartner, član ekipe Bora–Hansgrohe, pobjednik je prve etape “Vuelta Burgos”, prve velike biciklističke utrke nakon marta i pandemije koronavirusa.

Grossschartner je 157 kilometara dugačku dionicu od Burgosa do Mirador del Castilla prošao za tri sata, 40 minuta i 21 sekundu.

Uvodnu etapu obilježili su pad i ozbiljna ozljeda Nizozemca Gijsa Leemreizea. Član momčadi Jumbo-Visma pao je 50 km prije cilja, a prilikom pada ostao je bez prsta. Nizozemac je hitno prevezen u bolnicu gdje mu plastični hirurzi pokušavaju spasiti prst.

Leemreize se smatra jednim od najtalentiranijih biciklista na svijetu. Biciklisti su se morali pridržavati strogog zdravstvenog protokola.

Na startu u centru Burgosa nije bilo gledatelja, svi su biciklisti na početku imali maske na licu, a također su morali proći i liječnički pregled prije utrke. Svečana dodjela nagrada također je održana bez gledatelja, a svi sudionici nosili su maske i rukavice, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.