Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Pobjede BiH na početku turnira “Zajedno za košarku”

kosarka_u_kolicima_turnir (1)

U drugoj utakmici prvog kola Austrija, koju je sa 24 poena predvodio Wastian Matthias, porazila je Srbiju rezultatom 62:30

Košarkaši Bosne i Hercegovine ostvarili su dvije pobjede na otvaranju turnira “Zajedno za košarku” koji se ovog vikenda igra u Sarajevu.

Košarkaši u kolicima BiH u susretu prvog kola savladali su selekciju Hrvatske rezultatom 83:73.

Bh. tim je tokom cijele utakmice imao prednost od nekih deset poena i nije dozvoljao komšijama iz Hrvatske da naprave neki veći pritisak i naprave rezultatski preokret.

Zmajeve je do pobjede predvodio sjajni Ramo Rekanović, koji je postigao 36 poena, dok je Suad Šutić postigao 20. U hrvatskoj reprezentaciji Ante Štimac je postigao 24 poena.

U drugoj utakmici prvog kola Austrija, koju je sa 24 poena predvodio Wastian Matthias, porazila je Srbiju rezultatom 62:30.

Bh. selekcija je bila ubjedljiva i u duelu drugog kola savladavši selekciju Srbije puno lakše od očekivanog. BiH je slavila pobjedu rezultatom 81:37, a najefikasniji u našem timu u ovoj utakmici su bili Hujić sa 24 i Rekanović sa 23 poena.

Hrvatska je savladala selekciju Austrije rezultatom 53:41 i tako došla do prve pobjede na turniru. Demirović sa 24 i Štimac sa 14 su predvodili svoj tim do pobjede.

Turnir se nastavlja sutra utakmicama trećeg kola u kojim će se sastati BiH i Austrija (početak susreta u 09.00 sati), te Hrvatske i Srbije (11.00 sati).