Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Ostali sportovi

Pobjedničke patike Luke Dončića na aukciji prodane za “vreću novca”

29/09/2017

Crvene patike u kojima je do ozljede gležnja u završnoj utakmici evropskog košarkaškog prvenstva u Istanbulu igrao slovenski reprezentativac Luka Dončić prodane su na dobrotvornoj aukciji u Ljubljani za 30.000 eura za potrebe perspektivnih mladih sportaša iz siromašnih obitelji.

Tim iznosom pomagat će se sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim porodičnim i materijalnim prilikama, objavili su organizatori aukcije Slovenski radio i humanitarna udruga “Kumstvo”.

Prikupljenim sredstvima od prodaje rekvizita poznatih sportaša i predmeta poznatih umjetnika i javnih osoba do sada je prikupljeno 10 miliona eura, a pomoć iz tako finansirane zaklade dobiva oko pet hiljada nadarene siromašne djece u Sloveniji, kazala je predsjednica udruge Anita Ogulin.

Rekordni iznos do sada je dobiven na aukciji pobjedničkih skija skakača-skijaša Petera Prevca koje je firma Bauhaus platila 45.000 eura. Aukcija dva stara gudala za violončelo, donacija 2Cellosa, u aprilu ove godine humanitarnoj zakladi donijela je 17.000 eura, dok je lani za dres Christiana Ronalda dobiveno 9000 eura.

I Dončićeve pobjedničke patike “Nike” čija je početna cijena na aukciji bila 125 eura otkupio je Bauhaus Slovenija, uz obećanje da će ih javno izložiti u svojim prostorijama, gdje će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje “selfija”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.