Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počele pripreme košarkaša Slobode za novu sezonu

fena_pripreme_okkslobode

Trinaest igrača OKK Slobode pojavilo se na „prozivci“ koju je jutros u tuzlanskom Mejdanu izvršio trener Velimir Gašić, nakon čega je održan prvi trening u sklopu priprema za narednu sezonu.

Među njima pojavila su se i pojačanja, centri Ljubomir Čampara koji je prošle sezone igrao za sarajevsku Bosnu Royal i Nikola Silađi koji dolazi iz Slavije (Košice, Slovačka). Treću prinovu, Milana Lužajića iz trebinjskog Leotara, Gašić očekuje večeras.

Nedostajali su Almir Hasandić, Nedžad Muratović i Haris Dedajić koji imaju reprezentativnih obaveza i naknadno će se priključiti ekipi.

Nije bilo ni Mirze Hrnčića za koga Gašić kaže da je po završetku prošle sezone najavio kraj karijere i ulazak u trenerske vode, ali se u međuvremenu predomislio. Hoće li nastaviti u Slobodi ili nekom drugom klubu znat će se nakon što Hrnčić sasluša ideje i planove klupske uprave.

Gašić je naglasio će s prvim timom trenirati i nekolicina kadeta što je nastavak prakse uključivnja što većeg broja mladih igrača iz klupske škole košarke.

– Prošle sezone imali smo jedan od najmlađih sastava u regionu, a možda i šire i to je naša orijentacija i ubuduće. Izvjesno je da ćemo i u novoj sezoni imati vrlo mlad tim, ali koji će pokušati napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali polufinale doigravanja za prvaka – izjavio je Gašić za Fenu.

Podsjetio je da je primarni cilj tima Druga ABA liga, te da će se narednih mjesec dana pakleno raditi, u Mejdanu i na stadionu Tušanj, kako bi ekipa bila spremna do 15. septembra kada je na rasporedu prvi kvalifikacioni turnir za Drugu ABA ligu.

– Još jednom moram iskazati razočarenje što Sloboda nije izravno dobila status člana ove lige, jer to po svim spektima zaslužuje. Mi smo se prvi oglasili da bismo igrali tu ligu, još dok se nije znalo ni koji će klubovi biti pozvani. Međutim, valja to prihvatiti kao činjenicu i radit ćemo maksimalno ozbiljno da budemo spremni za turnir – naglasio je trener Tuzlaka.

Sloboda će u tom razdoblju odigrati više kontrolnih utakmica, a vjerovatno će sudjelovati i na Memorijalu „Mirza Delibašić“ u Sarajevu.

– Teško nam je bilo pronaći protivnike za pripremne susrete, jer koga god smo kontaktirali rekli su da će u to vrijeme tek početi s pripremama. Mi smo eto morali krenuti ranije nego inače, ali se nadam da ćemo uspjeti ostvariti cilj koji smo zacrtali – zaključio je Gašić.