Ostali sportovi

brojna takmičenja

Počele pripreme reprezentativaca BiH u umjetničkom i brzom klizanju

04/08/2021

Edin Branković i Tarik Omeragić su pripreme počeli ranije.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u umjetničkom i brzom klizanju, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, otpočeli su intenzivne pripreme za nastup na svjetskim kupovima, evropskim i svjetskim prvenstvima, juniorskom Grand Prixu, Alpe Adria Trophy itd., u klizačkoj sezoni 2021./22.

Edin Branković i Tarik Omeragić su pripreme počeli ranije.

Nakon kondicionih priprema u Sarajevu, brzoklizači Ermin Raščić i Illan Krstić otputovali su na ISU Development kamp za brzo klizanje, koji se održava od 5. do 15. ovog mjeseca u Celju. U nastavku Raščića i Krstića očekuju nastupi na AAT u Zagrebu i Beogradu, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Zara Husedžinović, reprezentativka BiH u umjetničkom klizanju, pripreme za nastup na juniorskom Grand Prixu obaviće u Zagrebu od 12. do 30. augusta. Sa svojim trenerom Karlom Požgajčićem putuje 31. augusta u Košice, gdje će nastupiti na Grand Prixu, koje se održava od 1. do 4. septembra.

Reprezentativni klizački par Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju, Ekatarina Mitrofanova/Vladislav Kasinskij, pripremaju se u Moskvi za kvalifikaciono takmičenje za Zimske olimpijske igre 2022. Ovo kvalifikaciono takmičenje održaće se u Oberstdorfu od 22. do 25. septembra. Četiri prvoplasirana para će ostvariti plasman za nastup na ZOI 2022. Kako je ovo prvi nastup bh. klizačkog para u seniorskoj konkurenciji, Savez klizačkih sportova BiH je planirao da u okviru priprema pred odlazak u Oberstdorf zabilježe i jedan nastup na takmičenju u Rusiji radi sticanja samopouzdanja i rutine u takmičarskoj izvedbi programa.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.