Ostali sportovi

Bihać

Počeli razgovori o rekonstrukciji dvorane “Luke”

11/03/2019

Veliki je broj pitanja, a odgovori su skoro uvijek isti – nedostatak materijalnih sredstava, obećanja i čekanje

Nakon dugogodišnjih problema, prije nekoliko mjeseci konačno se počelo razgovarati o rekonstrukciji dvorane “Luke” – jedinog, odnosno najboljeg sportskog objekta u Bihaću, u kojem se ništa nije radilo više od 20 godina.

– Prošle godine smo uradili detaljnu analizu energetske efikasnosti dvorane, te istraživanja opravdanosti ulaganja. Prestavili smo Gradskoj upravi dva dokumenta i dogovorili sanaciju dvorane – kazao je direktor JU Za sport, odmor i rekreaciju Bihać Ermin Lipović.

Iako je Gradska uprava prihvatila odluku, a početak radova se očekivao s dolaskom proljeća, od konkretnih aktivnosti ipak još nema ništa.

– Pokušavamo pronaći sredstva, a da potom krenemo u realizaciju projekta. Imamo obećanja, ne samo iz Grada, već i s drugih nivoa vlasti da bi realizacija trebala početi brzo – dodao je Lipović.

Veliki je broj pitanja, a odgovori su skoro uvijek isti – nedostatak materijalnih sredstava, obećanja i čekanje.

Dvorana u kojoj se održava većina sportskih, ali i kulturnih manifestacija u USK, ne ispunjava uslove za međunarodne utakmice, nema adekvatno grijanje, a svlačionice su davno prestale biti pozitivna slika koja bi mogla otići u svijet.

Bez obzira na sve, ipak se moraju čekati pregovori, odluke različitih nivoa vlasti i konačno novac, ili ipak stranci koji će prepoznati potrebu za ulaganjem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.