Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počeo kurs za trenere u Sarajevu, među predavačima Toni Nadal

toni nadal333

U organizaciji Svjetske asocijacije teniskih trenera (GPTCA) i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine (TSBiH) danas je u Sarajevu počeo međunarodni kurs za teniske trenere.

Trodnevni kurs prati više od 80 teniskih trenera, a među predavačima su Toni Nadal, trener svjetskog reketa broj jedan Rafaela Nadala, predsjednik GPTCA Alberto Castellani, te argentinski stručnjak Patricio Remondeugui.

– Osim učesnika iz BiH, edukaciji prisustvuju treneri iz Irana, Latvije, Austrije, Italije, Tunisa, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Samo na ovim kursevima treneri mogu dobiti certifikat sa ATP pečatom – kazao je predsjednik GPTCA za BiH Ismar Gorčić.

BiH je jedna od 40 zemalja u kojima se organiziraju ove edukacije, a plan za sljedeću godinu je organizacija kursa za trenere-psihologe.

– Nadam se da će naši treneri steći potrebna znanja i vještine koje će prenijeti na igrače, a uz pomoć TSBiH ću raditi na tome da se GPTCA kursevi različitih nivoa što češće održavaju u BiH – kazao je Gorčić.

Teniski savez BiH potpisao je ugovor sa GPTCA kako bi zajedničkim naporima omogućili što bolju edukaciju teniskih trenera iz BiH, te podigli standarde u sportu koji je sve popularniji u našoj zemlji.