međunarodno takmičenje

Počeo paraplivački miting “Sarajevo open 2022”

IMG-0d24d9f2176a229be926f9ce226c451c-V (1)

U dvodnevnom programu biće održano i prvo ekipno takmičenje, a miting je uvršten i u kalendar Svjetske paraplivačke federacije

Svečanim defileom učesnika na Olimpijskom bazenu Otoka počelo je treće međunarodno paraplivačko takmičenje „Sarajevo open 2022“.

U dvodnevnom programu biće održano i prvo ekipno takmičenje, a miting je uvršten i u kalendar Svjetske paraplivačke federacije.

Uz reprezentativce Bosne i Hercegovine na mitingu će nastupiti najbolji paraplivači Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Organizator međunarodnog paraplivačkog mitinga „Sarajevo open 2022“ je Plivački klub SPID, uz podršku Iscos Emilia-Romagna, Vlade Kantona Sarajevo, Bh. Telecoma, Svjetske paraplivačke federacije, Paraolimpijskog komiteta BiH, Grada Sarajeva, općine Stari Grad Sarajevo, općine Centar Sarajevo, JP Olimpijski bazen „Otoka“, Manifestacije, Hardino sporta i Hotel Hollywood – Sarajevo. Medijski pokrovitelji mitinga su Nezavisne novine, O kanal, Oslobođenje, Sportske.ba, Fokus i Nes radio.