Počeo plivački miting “Banjaluka open 2017”: 368 plivača iz osam država

plivacki_miting_banja_luka_2017

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci jutros su počele kvalifikacione trke na međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka open 2017” u kojem će tokom vikenda učestvovati 368 plivača, iz 36 klubova iz osam zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).

Plivači iz Srbije, Kanade, Letonije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH, osvajači medalja i finalisti najznačajnijih međunarodnih plivačkih takmičenja, na ovom mitingu imaju priliku i da se kvalifikuju na Svjetsko prvenstvo koje se održava krajem jula u Budimpešti.

“Naši Nikola Bjelajac, Adi Mešetović i Emir Muratović pokušaće da izbore vizu za Budimpeštu”, rekao je Miodrag Čeko iz plivačkog kluba “Olymp” koji je organizator ovog plivačkog mitinga.

Plivački miting “Banjaluka open 2017.” nalazi se u kalendarima Evropske plivačke federacije (LEN) i Svjetske plivačke federacije (FINA).

“Iz čistog entuzijazma, prešli smo u spektakl. Ovo je jedan od najjačih mitinga u Evropi, 10 godina mitinga i 15 godina kluba i potvrda dobrog rada”, rekao je Čeko.