Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukomet

Počeo TV turnira šampiona “Doboj 2019”

Добој – спорт

Proslavljeni igrač i trener Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo što je ponovo prisutan na ovoj sportskoj manifestaciji gdje je nekada učestvovao kao igrač

U Doboju je danas počeo 51. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2019”. Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić poželio je gostima i sportskim klubovima prijatan boravak u Doboju i izrazio zahvalnost predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću i drugim učesnicima koji su dio organizacije ove sportske priče.

Proslavljeni igrač i trener Veselin Vujović izrazio je zadovoljstvo što je ponovo prisutan na ovoj sportskoj manifestaciji gdje je nekada učestvovao kao igrač.

Na turniru, koji će trajati do subote, 24. avgusta, učestvovaće osam ekipa, a prvi takmičarski susret je između “Pekinga” iz Kine i domaćina “Sloge”.

Susret između ekipe “Tatran Prešova” iz Slovačke i “Izviđača” iz Ljubuškog zakazan je za 19.15 sati, a posljednja utakmica prvog takmičarskog dana je u 21.00 sat između “Eurofarma” iz Sjeverne Makedonije i “Krins-Lucerna” iz Švicarske.

“Šartr” iz Francuske i “Tatran Prešov” igraće sutra od 17.30 sati, od 19.15 sati planiran je susret dobojske “Sloge” i “Eurofarma”, a u 21.00 susrešće se “Izviđač” i “Vojvodina” iz Srbije.

Trećeg takmičarskog dana, u četvrtak, od 17.30 igraju “Krins-Lucern” i “Peking”, od 19.15 sati “Tatran Prešov” i “Vojvodina”, a od 21.00 sat “Izviđač” i “Šartr”.

U petak, 23. avgusta, planirano je da u 17.30 sati igraju “Šartr” i “Vojvodina”, dok će se od 19.15 sati igrati “Sloga” i “Krins-Lucern”, a u 21.00 sat “Eurofarm” i “Peking”.

Posljednjeg dana turnira u subotu, 24. avgusta, od 10.00 sati biće odigrana utakmica za sedmo mjesto, od 12.00 sati za peto, a od 18.00 sati za treće mjesto na turniru.

Finalna utakmica planirana je za 20.30 sati, nakon čega slijedi ceremonija svečanog zatvaranja turnira.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar i Evropske i Svjetske rukometne federacije.

Generalni pokrovitelj je grad Doboj, uz podršku Vlade RS i Vijeća ministara BiH.

Prošlogodišnji pobjednik dobojskog turnira je ekipa slovačkog “Tatran Prešova”.