Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Početak NBA sezone obilježila stravična povreda zvijezde Bostona (VIDEO)

w873

Aktuelni viceprvaci u novu NBA sezonu krenuli su tijesnom pobjedom na svom parketu. U Clevelandu je pao Boston 102:99, ali sami početak nove NBA sezone neće obilježiti ni LeBron James, niti Dwyane Wade, već stravična povreda novog beka Celticsa Gordona Haywarda.

Zvijezda Celticsa u petoj minuti utakmice skočio je pod košem Cavsa na ‘alley-oop’, ali pod njega je došao Joe Crowder, a na blokadu je išao LeBron i Haywardje nezgodno pao.

Odmah se vidjelo da pad nije bio nimalo ugodan, ali tek je reakcija suigrača, sudija i navijača otkrila pravi horor.

Hayward je slomio tibiju lijeve noge te dislocirao članak.

Snimak stravične povrede izgleda strašno, a na društvenim mrežama već se nagađa kako Hayward nakon ovakve povrede više nikad neće biti na nivou zbog kojeg ga je Boston i doveo.

Igrači Celticsa i Cavsa stajali su u šoku nakon što su vidjeli težinu povrede, neki su kleknuli i molili na parketu, a LeBron mu je nakon utakmice dao podršku.

– Odvratna povreda, molim se za njega i želim mu što brži oporavak. Drži se, Gordone – rekao je James nakon utakmice.

Prema prvim informacijama, Haywardu su odmah na parketu ponovo namjestili članak što mu je umanjilo bol, ali i smirilo početni šok. Po izlasku imobilizirali su mu nogu, a svi navijači domaćih ustali su i ovacijama ga ispratili iz dvorane.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTY_4U_X9lc